Spravte si na raňajky konečne niečo iné ako pečivo s maslom alebo jogurt, tu je niekoľko tipov od našej konzultantky Silvii Horeckej:
• Ricotta s granolou a lyofilizovanými jahodami/malinami a pod.
• Kozia ricotta s vareným vajíčkom
a reďkovkovými klíčkami, na chlieb alebo s plátkami kvaky či kalerábu
• Ricotta s mandľovým maslom a banánom
• Bryndza s avokádom, vareným vajíčkom a bylinkami, na chlieb alebo do wrapu (Lavaš)
• Bryndza s červenou cibuľkou a kalerábovými klíčkami, zabalená v špenátovom Lavaši
• Cottage syr s ľanovým (čerstvo pomletým) semienkom a topinamburovými medailónikmi /na slano aj sladko/
• Tvarohová nátierka s kôprom, kozím strúhaným syrom a s chia alebo sezamovými semienkami• Kefír s ricottou a mangom a škoricou alebo jednoducho s marhuľovým lekvárom
• Kefír s banánom a domácou granolou
• Kefírovo – bryndzová nátierka s pažítkou na chlieb
• Jogurt so škoricou, ovocím + Sunroot medailóniky (topinamburové)
• Jogurt s vločkami, strúhaným topinamburom a domácou slivkovou konfitúrou
• Vajíčko Benedikt s paradajkami a uhorkou, štipka bylinkovej soli, či so zeleninovou nátierkou (napr. moja Hokaidovica)
• Vajíčková omeleta s pohánkovou krupicou, špenátovými listami a s kozím syrom, k tomu uhorka, paradajky, paprika, jednoducho čo je v sezóne po ruke
• Sardinková nátierka s pažítkou alebo koriandrom, s maslom a s troškou kandyan curry
• Muffiny s mrkvou a jablkami, muffiny z makovej, či hráškovej múky
• Lievance z ovsených vločiek a mandľovej múky
• Palacinky s pridanou ovsenou múkou, s ovocím alebo tvarohom alebo na slano: s nastrúhaným syrom čedar, s troškou korenia za ́atar s opečeným pak choi
• A nezabúdajme na kaše, napr. Ciroková kaša s hruškami a škoricou, tekvicová pšenová kaša so sezamom
• Obligátny chlieb so šunkou (s min.96 % podielom mäsa), s paprikou, paradajkou a štipkou sumacu