Rožok s maslom je nuda

Spravte si na raňajky konečne niečo iné ako pečivo s maslom alebo jogurt, tu je niekoľko tipov od našej konzultantky Silvii Horeckej: 

• Ricotta s granolou a lyofilizovanými jahodami/malinami a pod.

• Kozia ricotta s vareným vajíčkom

a reďkovkovými klíčkami, na chlieb alebo s plátkami kvaky či kalerábu

• Ricotta s mandľovým maslom a banánom

• Bryndza s avokádom, vareným vajíčkom a bylinkami, na chlieb alebo do wrapu (Lavaš)

• Bryndza s červenou cibuľkou a kalerábovými klíčkami, zabalená v špenátovom Lavaši

• Cottage syr s ľanovým (čerstvo pomletým) semienkom a topinamburovými medailónikmi /na slano aj sladko/

• Tvarohová nátierka s kôprom, kozím strúhaným syrom a s chia alebo sezamovými semienkami• Kefír s ricottou a mangom a škoricou alebo jednoducho s marhuľovým lekvárom

• Kefír s banánom a domácou granolou

• Kefírovo – bryndzová nátierka s pažítkou na chlieb

• Jogurt so škoricou, ovocím + Sunroot medailóniky (topinamburové)

• Jogurt s vločkami, strúhaným topinamburom a domácou slivkovou konfitúrou

• Vajíčko Benedikt s paradajkami a uhorkou, štipka bylinkovej soli, či so zeleninovou nátierkou (napr. moja Hokaidovica)

• Vajíčková omeleta s pohánkovou krupicou, špenátovými listami a s kozím syrom, k tomu uhorka, paradajky, paprika, jednoducho čo je v sezóne po ruke

• Sardinková nátierka s pažítkou alebo koriandrom, s maslom a s troškou kandyan curry

• Muffiny s mrkvou a jablkami, muffiny z makovej, či hráškovej múky

• Lievance z ovsených vločiek a mandľovej múky

• Palacinky s pridanou ovsenou múkou, s ovocím alebo tvarohom alebo na slano: s nastrúhaným syrom čedar, s troškou korenia za ́atar s opečeným pak choi

• A nezabúdajme na kaše, napr. Ciroková kaša s hruškami a škoricou, tekvicová pšenová kaša so sezamom

• Obligátny chlieb so šunkou (s min.96 % podielom mäsa), s paprikou, paradajkou a štipkou sumacu 

Podobné články

O varení vo veľkom so Silviou Horeckou

Som typický jedinec, ktorému „družinárske“ menu nesedelo.

Večná dilema: čo na raňajky?

Raňajkuj ako kráľ, obeduj ako mešťan a večeraj ako žobrák. Tento citát asi väčšina z nás dobre pozná.
všetky články
crossmenuarrow-leftarrow-right